Ostvarite popust od 10% s kodom:

VRIJEDI SAMO ZA REZERVACIJE SMJEŠTAJA.

AGBEE10
Istek akcije:
DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

Pula

Istraži Plava Istra

Saznajte sve o destinaciji Pula - vodič

Pula je najveći grad u Istri. O burnoj povijesti ovoga grada svjedoče brojne znamenitosti koje se mogu uočiti na svakom koraku. Tradicija i kultura odišu ulicama grada Pule, a moderan razvoj potiče brojne goste na posjet i uživanje u brojnim festivalima, manifestacijama, prekrasnim plažama i vrhunskim autohtonim delicijama. Do Pule je jako lako doći, s obzirom da se zračna luka, koja povezuje najveće europske destinacije, nalazi svega 5 km od centra grada.

Upoznajte Pulu – Moderan grad bogate kulturne baštine

Najznačajniji simbol grada Pule je amfiteatar Arena, koje je sagrađen u 1. stoljeću  i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U prošlosti, u Areni su se priređivale borbe gladijatora, a u srednjem vijeku korištena je za viteške turnire i sajmove. Danas se u Areni održavaju kulturni događaji poput Filmskog festivala, Operne sezone, Konjičkog kanala, predstava i brojnih koncerata. Ispod Arene nalazi se muzej u kojem se mogu razgledati brojni ostaci iz antičkog doba, a tijekom čitave godine može se uživati u stalnoj izložbi „Maslinarstvo i vinogradarstvo Istre“. Na početku glavne ulice nalazi se Slavoluk Sergijevaca, koji se naslanjao na gradska vrata. Zapadna strana vrata je do danas u potpunosti očuvana te su bogato ukrašena. Na kraju ulice, na Forumu, nalazi se Augustov hram koji je posvećen božici Romi i caru Augustu. Tijekom godina njegova se funkcija mijenjala, a danas su u njemu izložene antičke skulpture od kamena i bronce koje svakako vrijedi vidjeti. Od kulturno povijesnih spomenika svakako vrijedi obići Herkulova vrata, Gradsku vijećnicu, Katedralu uznesenja Blažene Djevice Marije i ostale znamenitosti.

Atraktivne plaže u Puli – Cjelodnevno opuštanje za duh i tijelo

Jedna od najatraktivnijih plaža u Puli je šljunčana plaža Ambrela koja se smještena u turističkoj zoni Verudela. Plava zastava vijori na ovoj plaži, a zbog blagog ulaza u more i guste borove šume idealna je za obitelji s malom djecom. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke, suncobrane, pedaline i ostale rekvizite za razne sportove, a osvježenje i spas od jakog sunca moguće je pronaći u dva ugostiteljska objekta.

U blizini turističke zone Verudela, nalazi se i plaža Havajsko. Ova šljunčana plaža s postepenim ulazom u more ima obilježenu liniju granice kupanja pa je idealna za obitelji s djecom, iako je posebno popularna među mladima. Sa visokih stijena koje se nalaze u neposrednoj blizini mladi obožavaju skakati u bistro more, a veliki valovi pravi su izazov za surfere.

Vlasnici pasa koji svoj odmor ne mogu zamisliti bez svojih ljubimaca osvježenje mogu potražiti na dijelu plaže Verudela i Saccorgiana nakon 20 sati uvečer i 8h ujutro te čitav dan na plažama Štinjanjska vala i Galebove stijene.

Top 4 događaja u Puli – Manifestacije u povijesnom ambijentu

1. Dani antike "Pula Superiorum" -  Svakog lipnja, u Puli se održavaju Dani Antike na kojima se oživljava duh antičke Pule. Moguće se susresti sa Rimljanima, gladijatorima i carevima te saznati više o antičkom načinu života.
2. Pula film festival – tradicionalno se održava u srpnju. Riječ je o najstarijem nacionalnom festivalu na svijetu na kojem se posjetitelji mogu opustiti uz dugometražne i kratkometražne domaće i međunarodne filmove.
3. Dimensions Festival - Ljubiteljima elektronske glazbe preporučuje se posjetiti Dimensions festival koji se održava u kolovozu u napuštenoj tvrđavi Punta Christo.
4. Outlook Festival - Festival house, techno, reggae i hiphop glazbe održava se u srpnju. Spektakularno otvorenje tradicionalno se održava u Areni, a sam festival odvija se na nekoliko atraktivnih lokacija i plaža. Festivalsku ulaznicu možete nabaviti po cijeni od 660kn.

Top 5 restorana u Puli

Pula je nezaobilazna destinacija za sve gurmane. Utjecaj talijanske kuhinje osjeća se pri svakom zalogaju pulskih delicija. Kuhinja se bazira na ribljim specijalitetima pa se svakako preporučuje kušati lazanje s jastogom ili grdobinu s palentom koja se smatra specijalitetom istarske kuhinje. Jela od grdobine, brancin, slasna buzara pripremljena od kvarnerskih škampi, školjke i oštrige ponos su pulske kuhinje. Ukoliko se odlučite za mesni menu, počastite svoje nepce sa ukusnom divljači koja se servira uz domaće njoke i fuže. Nezaobilazan je i istarski pršut te tradicionalno jelo fritaja ili omlet koji se spravlja s divljim šparogama ili samoniklim biljem.  U pulskim restoranima ponudit će vam fuže ili njoke s tartufima, rijetkom skupocjenom gljivom koja raste ispod zemlje u srcu Istre.

Preporučujemo posjetiti:
1. Restoran „Milan“
2. Restoran „Kažun“
3. Konoba „Alla Beccaccia“
4. Pizzerija „Marco Polo“
5. Slastičarna „Gelatando Gelateria“

Pođite na izlet i upotpunite svoj odmor u Puli

Najbolji način za upoznavanje ljepota grada je vožnja  Pula City Tourom. Za ljetnih mjeseci, vožnje se organiziraju osam puta dnevno, a sama tura traje oko 50min. Cijena vožnje panoramskim autobusom iznosi 90 kuna za odrasle, a karta se može kupiti u samom autobusu.

Idealna destinacija za jednodnevni izlet je Nacionalni park Brijuni koji su 7 km udaljeni od Pule. Na Brijune se može doći brodom iz Fažane. Brodovi voze svaki dan, a vožnja traje oko 15 minuta. Kartu se po cijeni od 100-200kn u ljetnim mjesecima može kupiti u poslovnici Nacionalnog parka u Fažani. Ona uključuje prijevoz do otoka te vožnju po otoku, posjet safari parku, razgledavanje rimskih ruševina, bizantske tvrđave, crkve koju su izgradili Vitezovi Templari, otiske dinosaura, Mediteranski vrt te Brijuni Golf Club.

Osim toga, Fish Picnic organizira jednodnevni izlet u Veneciju po cijeni od 500kn, te posjet Rovinju, Limskom kanalu i Crvenom otoku po cijeni od 270kn. U cijenu je uključena vožnja brodom, turistički vodič te organizacija samog izleta.

Jeste li znali?

Irski pisac James Joyce u pulskoj školi Berliz podučavao je austrougarske časnike engleskom jeziku. Upravo za vrijeme boravka u Puli, Joyce je izdao knjigu „The Dubliners“. Danas se na terasi kafića „Uliks“, nedaleko od Slavoluka Sergijevaca nalazi skulptura ovog najznačajnijeg književnika XX. stoljeća.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati Pula Regija:

Mjesta u okolici

  • Štinjan (Pula) ( 3,86  km)
  • Banjole ( 4,99  km)
  • Valbandon ( 5,55  km)
  • Fažana ( 7,48  km)
  • Brijuni ( 8,51  km)
  • Medulin ( 8,52  km)
  • Premantura ( 8,88  km)
  • Ližnjan ( 9,65  km)
  • Muntić ( 10,06  km)
  • Vodnjan ( 10,13  km)
  • Peroj ( 10,14  km)
  • Divšići (Marčana) ( 15,03  km)
  • Krnica (Pula) ( 17,7  km)
  • Bratulići (Marčana) ( 18,67  km)
  • Šajini (Barban) ( 19,82  km)
  • O destinaciji Pula

    Sjajan
    4.3
    Ukupna ocjena gostiju
    Atmosfera
    4.4
    Sigurnost
    4.5
    Plaže
    3.9
    Turistička ponuda
    4.2
    Gostoljubivi mještani
    4.4

    • Sjajan 4.4
      Agnes
      Obitelj Germany
      22.08.2016.
      Nezaboravno letovanje
      Pula je divan grad sa mnogo toga za videti. Bilo je predivno šetati se gradom i uživati na plažama....
    1/92

    Pula preporuka smještaja

    * cijene za lipanj, 2024 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

    Soba - Pula Sobe Aura Od 185 €
    • Pula,
    • Osobe: 1-2
    Apartman - Pula Apartman Doris Od 71 €
    • Pula,
    • Osobe: 2-4
    • Ocjena gostiju: 4,7
    • Zadnja rezervacija prije 11 dana
    Soba - Pula Sobe Aurora Od 185 €
    • Pula,
    • Osobe: 1-2
    • Pula,
    • Osobe: 2
    • Ocjena gostiju: 4,8
    • Zadnja rezervacija prije 5 dana

    Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

    Members of
    Croatian National Tourist Board
    Association of Croatian travel agencies
    Travelife - Sustainability in tourism
    Secure payment HTZ

    eu logo
    Hamag Bicro logo

    All rights reserved © 2024